Hírek‎ > ‎

ZÖLDüljünk együtt a nETen! - 2. forduló

Dr. Balázs Hohmann, 2013. márc. 4. 12:28
A vetélkedő második fordulója a fogyasztási szokásainkat járja körbe.

A fogyasztás központú társadalmakra jellemző negatív hatások legtöbbje Magyarországon is jelentkezik. Ezek közé tartoznak például a funkcióját tekintve nem szükségszerűen eldobható, egyszer használatos termékek nagyarányú jelenléte, a napi, heti bevásárlásoknál a hipermarketek, diszkont áruházak központi szerepe, vagy a közelben is előállítható, mégis akár több ezer kilométerre fekvő országokból származó egyszerű élelmiszerek tömeges fogyasztása.
Ennek nem csak ökológiai (környezeti), de társadalmi és gazdasági szempontból is számtalan negatív hatását tapasztalhatjuk.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által összeállított "A tudatos vásárlók 12 pontja" (http://tudatosvasarlo.hu/regi12pont) rámutat a a hosszútávon nem fenntartható vásárlási szokásainkra és egyben tanácsokkal szolgál ezek megváltoztatásához.

A 2. forduló feladatában ezt a 12 pontot kell minden csapatnak értelmezni és átírni egyéni formába, hogy azt akár a hűtőszekrényre, bejárati ajtóra kiakasztva saját, mindennapi fogyasztási szokásaink átalakításához iránymutatást adjon.

Példaként:
Eredeti 2. pont: A szemét értelmetlen pénzkidobás Neked és terhelés a környezetnek: mindig gondold végig, mennyit dobsz majd ki abból, amit megveszel.
Saját 2. pont: Nem vásárolok nyers húst habtálcás csomagolásban.

Ezzel végére is értünk a forduló feladatának! Jó ötletelést!

A feladat megoldásához sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

A beküldési határidő 2013. március. 15.

Beküldés módja: az alábbi dokumentum letöltésével, kitöltésével és visszaküldésével a tudatosanpecs@gmail.com e-mail címre! 

A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Zöld Forrás keretének támogatásával valósul meg.
Ċ
Dr. Balázs Hohmann,
2013. márc. 4. 12:47
ĉ
Dr. Balázs Hohmann,
2013. márc. 4. 12:48
Comments