Hírek‎ > ‎

Környezettudatos művészeti tevékenységek kerülnek megvalósításra az Ökobecse Polgári Egyesület és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület közös projektjében

Dr. Balázs Hohmann, 2019. szept. 5. 0:41   [ 2019. szept. 6. 5:07 frissítve ]
A Tudatosan a Környezetünkért Egyesület vajdasági partnerszervezetével közösen valósítja meg 2019. április 01. és 2020. március 31. között azt a programsorozatot, amely a környezettudatosság gondolatkörét a művészeti tevékenységen keresztül kívánja kiemelni.

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával megvalósuló projekt egyik központi elemét az a 2019. október 06-án megvalósuló vajdasági festőtalálkozó (IV. Nemzetközi Környezetbarát Alkotói Találkozó) adja, amelynek során a résztvevők papír alapanyagok újrahasznosításával keletkező környezetbarát hordozófelületekre készíthetik alkotásaikat. A találkozó alkalmat biztosít a résztvevők számára a
környezettudatos életvitel gyakorlati megvalósításának és művészeti inspirációinak átbeszélésére, közös gondolatok kialakítására is.

Az alkotások azonban nem lapulhatnak sokáig a szekrény mélyén, hiszen 2020. februárjában Pécsett, a Pepita Közösségi Térben kerülnek majd kiállításra, ahol annak megnyitója után a látogatók szabadon is megtekinthetik a tárlatot, de a szervezetek iskolás csoportok számára környezettudatos szemléletformáló programokkal összekötött, szervezett tárlatvezetéseket is szerveznek.

A programsorozat hozzájárul a két szervezet együttműködésének fejlesztésén keresztül a környezeti szemléletformálás és érdekérvényesítés határon átnyúló kezdeményezéseihez is.

A projekt további, aktuális részleteiről e honlapon fogunk tájékoztatást adni a későbbiekben www.tudatosan.eu

Ha kérdése merülne fel vagy érdeklődni szeretne a programok iránt, az alábbi kapcsolattartók szívesen állnak rendelkezésre:
Az Ökobecse Polgári Egyesület részéről Kis Zoltán elnök, email: ekobecej@gmail.com.
A Tudatosan a Környezetünkért Egyesület részéről dr. Hohmann Balázs elnök, email: tudatosanpecs@gmail.com.

A fotók a projekt színhelyeit mutatják be, Óbecsén a Thán Emlékház, Pécsett a Pepita Közösségi Tér.

A projekt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.
               

 
A NEA honlapja
               
     
                 
   
Comments