Hírek‎ > ‎

Indul a Fényfürkészek Felfedező-Hete!

Dr. Balázs Hohmann, 2015. jún. 14. 15:05


Szervezetünk - a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályával és a pécsi Leőwey Klára Gimnázium együttműködésével - 2015 elején nyújtott be pályázatot és nyert támogatást a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös, NTP-MTI-14 azonosítójú „A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” című pályázati felhívásán.Projektünk, a Fényfürkészek Felfedező-Hete, fiatal, 8 és 13 év közötti, erős természettudományi érdeklődéssel rendelkező diák tehetséggondozását tűzte ki célul a Fény Nemzetközi Évéhez kapcsolódóan, egyhetes nyári interaktív napközi keretében.

A projekt során a diákok megismerkedhetnek a fény sokszínű szerepével életünk során, s gyakorlati szakemberek segítségével maguk is kipróbálhatják felhasználását, alkalmazását.

A program megvalósítása fontos periódusához ért: 2015. június 15-én, hétfőn indul a programsorozat, melyben a diákok számos kísérletet kipróbálhatnak, laborlátogatást tehetnek és képzőművész segítségével fejleszthetik ismereteiket a fényről és annak szerepéről.

A hét tapasztalatairól hamarosan élménybeszámolóval jelentkezünk!
Comments