Hírek‎ > ‎

FÉNY-FÜRKÉSZET – rajz- és kreatív alkotó pályázat a Fény Nemzetközi Éve alkalmából

Dr. Balázs Hohmann, 2015. máj. 8. 7:02   [ 2015. júl. 29. 5:23 frissítve ]
Nemzeti Tehetség Program pályázati kiírásához kapcsolódó projektünk keretében, a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályával közösen rajz- és kreatív alkotó pályázatot hirdetünk a Fény Nemzetközi Éve alkalmából.

A pályázat témája:
életünk meghatározó, nélkülözhetetlen eleme a fény. Ha kevés van belőle – hiányzik nekünk; ha túl sok van belőle - menekülünk előle. Festményeket nézegetve tapasztaljuk, hogy a fény tulajdonságainak ismerete a képzőművészek számára legalább olyan fontos, mint a fizikusok számára. 

Engedjük tehát szabadjára fantáziánkat, és alkossunk műveket, melyek a természetes és mesterséges fény jelentőségét mutatják be életünkben!

Kategóriák:

1. Éltető fény – rajzpályázat a természetes és/vagy mesterséges fényforrások 

  •  Mérete: max. A/3-as lapméret
  •  Technikája: szabadon választott

2. Doboznyi fény – kreatív alkotó pályázat

  • Hogyan jeleníthető meg a fény a térbeliség lehetőségeit kihasználva, egy cipős dobozban vagy akár egy dunsztos üvegben? Max. cipős doboznyi méretű kreatív munkákkal lehet pályázni.

Díjazás: családi belépőjegyek az Ős-Dráva Látogatóközpontba (a DDNPI felajánlásából), könyvek és magazinok (az Alexandra felajánlásából) kategóriák 1-3 helyezettjei számára kétszemélyes belépő a Természettudományi Múzeum Múzeumok Éjszakája rendezvényére (tematikus programok, játékok és előadások a Fény Éve kapcsán). Értékes tárgyjutalmak, könyvjutalmak, belépők a Chagall-kiállításra, és más időszakos kiállításokra. 

A nyerteseket június 15-éig kiértesítjük.

Beadási határidő: 2015. június 10.

A pályázatok beadásának módjáról és helyéről az alábbi pályázati felhívásban talál további információt!

Pályázatunkat a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályával együttműködve, a Duna-Dráva Nemzeti Park és az Alexandra Kiadó és Könyváruházak támogatásával valósítjuk meg.
 
https://sites.google.com/site/tudatoskornyezet/news/fenyfurkeszet_alkotopalyazat/JPM%20log%C3%B3.png   
A projektet a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatás-kezelő és az Oktatáskutató és 
Fejlesztő Intézet közös, NTP-MTI-14-0100 azonosítójú pályázatának támogatásával valósítjuk meg.


Ċ
Dr. Balázs Hohmann,
2015. máj. 16. 6:28
Comments