Mondd, mi a véleményed?!

Biztosan te is érezted már úgy, hogy a világ nem kíváncsi a véleményedre...
Épp itt az ideje, hogy változtassunk rajta! Hallgassuk meg egymást, nézzük meg az érme másik felét is!

Ezen a lapon általunk érdekesnek, különlegesnek, vagy épp megbotránkoztatónak tartott témákat találsz, amellyel kapcsolatban kérdéseket teszünk fel neked, s kifejtheted véleményedet is a témával kapcsolatban.

Ha nem találsz érdeklődésednek megfelelő témát, vedd fel a kapcsolatot velünk itt, s javasolj nekünk egyet!
Véleményed igenis számít!

Atomenergia - tiszta energia, szükséges rossz vagy pusztító hatalom?

Egyesület Tudatosan a Környezetünkért, 2011. okt. 30. 11:57   [ 2011. nov. 10. 5:08 frissítve ]

Atomenergia - üzemzavar - erőmű - nukleáris katasztrófa - stresszteszt - üzemidő-hosszabbítás - leszerelés - tiszta energia - 

Az utóbbi időben sokat hallottunk az atomenergiára, s azt előállító erőművekről, bár legtöbbször nem elismerő hangnemben.
A Fukushimában történt üzemzavar az egész világ közvéleményét megingatta, s a nukleáris energianyerés támogatottságát előreláthatólag több évre visszavetette.

A világ szinte összes reaktorjában stresszteszt indult meg, melyben az egyes reaktorok terhelhetőségét, vészhelyzeti reakcióit figyelték és figyelik meg.

Magyarországon különösen aktuális témává vált a Fukushima-ügy, hiszen két paksi reaktorblokk 20 éves meghosszabbítás előtt áll a Teller-projekt keretében.

A zöldek és a civilek egy része azonnal mozgásba lendült a japán katasztrófa hírére, s kampányt indítottak az atomenergia ellen, a teljes leszerelést támogatva.Ezzel szemben egyes szakértők óvatosságra, tudományos alapon történő döntéshozatalra hívják fel a figyelmet.

A kialakult helyzet viszont úgy válik igazán érdekessé, s úgy hozhatóak körültekintő döntések, ha mindenki elmondhatja a véleményét a témáról.Emiatt nagy szükségét éreztük, s most útjára indítjuk fórumunkat e témában.

Hamarosan mi is állást foglalunk a témában, addig is várjuk szeretettel véleményetek, hozzászólásaitok a témában!

Véleményem


1-1 of 1