FITAKATA - Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között

A Pécsi Zöld Kör és a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület több éve végzi környezeti szemléletformáló, oktatási-nevelési tevékenységét Pécsett és Pécs környékén. Ez idő alatt több ezer gyermekkel és felnőttel foglalkoztunk, s az évek alatt több száz partner szervezettel találkozhattunk és dolgozhattunk együtt. Ez idő alatt a két szervezet gyakorlatában kikristályosodott az a meggyőződés, hogy előrébbjutni csak közösen, összefogásban lehet, s ehhez szükség van az egyes helyi szervezetek összefogására is.

Ennek érdekében, a zöld civil szervezetek széles körének részvételével, elindult a Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között című, országos projekt, melynek célja a zöld civil közösségi on-line megjelenés markáns javítása, külső zöld szereplők és fiatalok bevonása, fiatalok számára is vonzó közösségi tanulási folyamatok elindítása, kapcsolatteremtés más szektorokkal, összességében a társadalmi bázis erősítése.

A program megvalósítása során – melyben a Pécsi Zöld Kör látja el a regionális kapcsolattartói feladatokat, a Tudatosan a Környezetünkért Egyesület szakmai együttműködésével - az alábbiakat tervezzük:

- közös és közösségi fenntartású online felületek létrehozása (zoldcivil.hu – már működik is);

- személyes kapcsolatfelvétel zöld mozgalmon kívüli csoportokkal;

- az egész zöld civil közösséget segítő tanulási alkalmak szervezése;

- fiataloknak alkotásra ösztönző pályázatok meghirdetése;

- jelentős újításokat tartalmazó országos találkozók megvalósítása.

A környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek közötti együttműködés szélesítése érdekében szeretnénk olyanokkal is felvenni a kapcsolatot, akik hasonló témákkal foglalkoznak, de eddig kevéssé kapcsolódtak be a zöld mozgalmi együttműködésbe.

További információk hamarosan!

A projekt a Fitakata 2015-2016 projekt (Fiatalok, találkozások, kapcsolatok, tanulás a zöld civil szervezetek között, NCTA-2014-10889-E) keretében, az EGT / Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósul meg. az Így lesz kerek a világ! Egyesület koordinálásával.

 

Elérhetőségünk: www.pzk.hu és www.tudatosan.eu/FITAKATA , Regionális kapcsolattartó: Lettnerné Berta Gabriella, regionális projektasszisztens: Hohmann Balázs (email: tudatosanpecs@gmail.com, 06 20 228 7187).

Ċ
Dr. Balázs Hohmann,
2015. okt. 29. 14:51
Comments