Érdekességek

Elérhető a Fényfürkészek Felfedező-Hete projekt beszámolója

Dr. Balázs Hohmann, 2015. júl. 29. 7:01Szervezetünk - a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályával és a pécsi Leőwey Klára Gimnázium együttműködésével - 2015 elején nyújtott be pályázatot és nyert támogatást a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös, NTP-MTI-14 azonosítójú „A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben” című pályázati felhívásán.Projektünk, a Fényfürkészek Felfedező-Hete, fiatal, 8 és 13 év közötti, erős természettudományi érdeklődéssel rendelkező diák tehetséggondozását tűzte ki célul a Fény Nemzetközi Évéhez kapcsolódóan, egyhetes nyári interaktív napközi keretében.

A projekt során a diákok megismerkedhetnek a fény sokszínű szerepével életünk során, s gyakorlati szakemberek segítségével maguk is kipróbálhatják felhasználását, alkalmazását.

A beszámolót a pályázati programról itt található meg.

Az élvezetnek ára van

Dr. Balázs Hohmann, 2013. nov. 18. 11:48

 

A sokkoló igazság: Ezért nem penészedik a McDonald’s hamburger és krumpli!


Tény, hogy a McDonald’s hamburger és sült krumpli nem bomlik le. Akkor sem, ha a szabad levegőn hagyjuk őket fél évig (vagy tovább). De miért is van ez? Mi a titkos összetevő? Ezt a történetet már felvetette a CNN, a Washington Post és még sok más hírcsatorna.

   Tovább a linkre!

1-2 of 2