Rólunk

A pécsi székhelyű Tudatosan a Környezetünkért Egyesület, mint neve is mutatja, a környezettudatos életmóddal és ezzel kapcsolatos programok szervezésével foglalkozik.

Célunk, hogy ráébresszük a kor emberét arra, hogy a környezeti problémákat saját tevékenységének is köszönheti, az emberiség – különösen a fejlett államok – együttesen okozzák azokat az égető problémákat, amelyek mindennapjainkban egyre inkább éreztetik hatásukat. Az orvoslást többek között 21. századi megoldások (életciklus-elemzés, tudatos vásárlás, digitális jólét szintjének fejlesztése, stb.), de többször múltunk gyakorlatai jelenthetik.

Emellett külön hangsúlyt helyezünk a fiatal generáció megfelelő – környezetközpontú, empatikus – nevelésére, hiszen ők lesznek azok az emberek, akik felnőttkorukban kénytelenek lesznek a globális és lokális problémákkal szembenézni, s - ha van rá lehetőség – megoldani azokat.

Hisszük, hogy a zöldebb, környezetet tisztelő életmódunk nem folyamatos megszorításokat, hanem egy nagy kalandot jelent, amelyet a pénztárca kiürítése nélkül is végre lehet hajtani.
Ha ez alapján megtetszett koncepciónk Önnek, szeretettel hívjuk Önt egy izgalmas barangolásra a „zöld világba”.

Honlapunkon folyamatosan értesülhet a legfrissebb „zöld” hírekről, aktualitásokról és olyan tanácsokat kaphat, amelyeket a mindennapi élet során is jól hasznosítható.

Megfelelő szakmai ismeretek birtokában, több éves tapasztalattal vállaljuk iskolás és felnőtt csoportok felvilágosítását, szórakoztatását és oktatását célzó programok rendezését a következő témakörökben:

  • Tudatos vásárlói szokások kialakulását megalapozó interaktív előadások, projektnapok, események és vetélkedők
  • Természettudományos ismereteket és digitális képességeket is fejlesztő ismeretterjesztő programok
  • Környezettudatos életvitelre sarkalló bemutatók
  • Ökokézműves foglalkozások
  • Zöld napközi
  • Interaktív kiállítások kialakítása, üzemeltetése, tárlatvezetés
  • Részvétel környezeti ügyek, hatósági eljárások társadalmi kontrolljában.
    

Tevékenységünket az oktatásban is elfogadható térítés mellett végezzük. Számtalan létrejött és tervezés alatt álló együttműködési törekvésünk garanciája a problémamentes projekt-szervezésnek és lebonyolításnak.

Rólunk